Известувања

Важно соопштение за жителите на Косово

6 септември, 2019

Почнувајќи од 1ви Октомври 2019, сите жители на Косово имаат право да аплицираат за виза во Амбасадата на САД во Приштина.

Кликнете овде за да закажете термин за Неиселеничка виза во Амбасадата на САД во Приштина.

Extension of Validity for Venezuelan Passports

12 јуни, 2019

As of June 7, 2019 the Department of State recognizes that previously issued Venezuelan passports and “prorrogas” have been extended by decree of interim Venezuelan President Guaido for an additional five years past their printed date of expiration. Passports rendered valid by this decree will be accepted for visa and other consular services.

Судска одлука за указот на претседателот за поседување визи(4 декември2017година)

11 декември, 2017

На 4 декември, американскиот окружен судги одобри владините предлози за прекин на прелиминарните забрани издадени од американските окружни судови за подрачјата на Хаваи и Мериленд, коишто спречија спроведување на одредени делови од указот на претседателот 9645 (П.П.). Државјаните на Иран, Либија, Северна Кореја, Сомалија, Сирија, Јемен и Венецуела подлежат на забрани и ограничувања. За повеќе информации, посетете ја следнава врска: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/presidential-proclamation-archive/2017-12-04-Presidential-Proclamation.html.