К виза (свршеници/сопружници/деца)

Со К визата за свршеници, на носителот на визата му се дозволува да патува во САД со цел склучување на брак со жител на САД, или пак во случај на сопружници и деца да им се придружат на своите семејства во САД. Целосни детални информации и информации за постапките поврзани со К визите ќе најдете на https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/family-immigration/immigrant-visa-for-a-spouse-or-fiance-of-a-us-citizen.html.

Ако K-барателот (свршеник/свршеничка/сопружник/дете) на виза добил писмо/е-пошта за термин со упатства за да ги подмири трошоците за барањето за К-виза преку овие услуги, тогаш треба да отворите нова сметка. Доколку веќе сте креирале корисничка сметка, Ве молиме, пријавете се за да продолжите.