Njoftime

Presidential Proclamation 9645 and Presidential Proclamation 9983

21 shkurt, 2020

On January 31, 2020, a new Presidential Proclamation (“Presidential Proclamation 9983”) was issued which added to the ongoing travel restrictions of P.P. 9645 by expanding them to the nationals of six additional countries. The restrictions only apply to immigrant visas and/or diversity visas, not nonimmigrant visas. More information is available at this link.

Proklamata Presidenciale për Koronavirusin e ri

20 shkurt, 2020

Të Premtën, 31 Janar 2020, Presidenti Trump nënshkroi një Proklamatë që pezullonte hyrjen në Shtetet e Bashkuara të shumicës së shtetasve të huaj që kanë qëndruar në Kinë gjatë 14 ditëve para arritjes së tyre në ShBA. Proklamata hyn në fuqi të Dielën, 2 shkurt. Ky veprim pason deklaratën e shëndetit publik të urgjencës, në lidhje me shpërthimin e virusit Korona në Wuhan, Kinë.

Proklamata nuk vlen për qytetaret amerikane dhe banoret e përhershëm të ShBA-së. Diplomatet e huaj që udhëtojnë në ShBA me një A ose G janë përjashtim nga kjo proklamatë. Përjashtim janë edhe anëtaret e familjës së qytetarëve amerikane dhe banoret e përhershëm, duke përfshirë bashkëshortët, fëmijët (nën 21 vjeç), prinderit (nëse shtetasi amerikan ose banori i përhershëm është i/e pamartuar dhe nën 21 vjeç), si dhe vëllai ose motra (nëse vëllai ose motra dhe qytetari amerikan ose banori i përhershëm janë të pamartuar dhe nën 21 vjeç). Ekziston edhe një përjashtim për anëtarët e ekuipazhit që udhëtojnë në Shtetet e Bashkuara me vizë C, D ose C1/D.

Teksti i plotë i Proklamatës Presidenciale është në dispozicion në faqën e internetit të Shtëpisë së Bardhë në: https://www.whitehouse.gov/presidential-actions/proclamation-suspension-entry-immigrants-nonimmigrants-persons-pose-risk-transmitting-2019-novel-coronavirus/.

Informacioni i urgjentë për të gjithë aplikuesit lidhur me çështjen e Korona virusit

6 shkurt, 2020

Të gjithë aplikuesit me takimin e caktuar cilit (1) kanë qënë prezent fizikisht në Republikën Popullore e Kinës me përjashtim e Regionit të Hong Kongut dhe Makau, (2) mbrenda 14 ditë të fundit po shprehin dhe ndejnë simptome të virusit gripi ose (3) besojnë se ndoshta kanë qënë të ekspozuar në zonën e Korona virusit janë rrepsisht udhëzuar të ricaktojnë takimet e tyre për se paku 14 ditë. Taksa për ndryshimin e takimit nuk pagohet dhe taksat për aplikimin për vizë vlejnë 1 vit prej momentit e pageses për përdorim mbrenda shtetit ku janë paguar.

Për ricaktimin e takimëve tuaja, Ju lutemi kyçuni në llogarinë e përdoruesit tuaj, zgjidhni opsionin "Vazhdo" dhe i përcillni udhëzimet në seksionin "Ricakto takimin". Në qoftë se ju nevojitet ndihma dhe udhëzimet e mëtejshme, Ju lutemi përdorni seksionin "Ndihmë" në fund të faqës.

Kufizime të reja udhëtimi për në Shtetet e Bashkuara për qytetarë që nuk janë nënshtetas të Shteteve të Bashkuara të Amerikës

3 shkurt, 2020

Sipas Proklamatës Presidenciale, është pezulluar hyrja në SHBA e të huajve që kanë qenë në Kinë dhe po udhëtojnë për në portin e hyrjes në Shtetet e Bashkuara më pak se 14 ditë nga dalja e tyre nga Kina. Përjashtim bëjnë Rajonet Speciale Administrative të Hong Kongut dhe Macaut. Nëse banoni në Kinë, keni udhëtuar në Kinë kohët e fundit, ose keni ndërmend të udhëtoni në Kinë përpara udhëtimit tuaj të planifikuar për në Shtetet e Bashkuara, ne ju rekomandojmë të shtyni takimin tuaj për intervistën për vizë deri në 14 ditë pas largimit tuaj nga Kina.

Njoftim i rëndësishëm për qytetarët e Kosovës

6 shtator, 2019

Duke filluar nga data 1 tetor 2019, të gjithë qytetarët e Kosovës kanë të drejtë të aplikojnë për vizë në Ambasadën e ShBA-së në Prishtinë.

Klikuni këtu për të caktuar termin për një vizë Joimigruese, në Ambasadën e ShBA-së në Prishtinë.

Extension of Validity for Venezuelan Passports

12 qershor, 2019

As of June 7, 2019 the Department of State recognizes that previously issued Venezuelan passports and “prorrogas” have been extended by decree of interim Venezuelan President Guaido for an additional five years past their printed date of expiration. Passports rendered valid by this decree will be accepted for visa and other consular services.