Итни информации за барателите на виза во врска со коронавирусот

Поради глобалната пандемија на COVID-19, владата на САД воведе рестрикции и услови со коишто се опфаќа патувањето кон САД. Прегледајте ги информациите долу пред да закажете или присуствувате на термин за добивање виза.

Претседателски прокламации за Новиот коронавирус

Валидност на платената провизија за продолжување на визата

Центарот за контрола и превенција на болести (CDC) го проширува барањето за негативен тест за COVID-19 за сите патници кои по воздушен пат влегуваат во Соединетите држави

Откажување на Претседателските прокламации 9645 и 9983

Откажување на Претседателската прокламација 10014

Истекување на важност на Претседателската прокламација 10052


U.S. Visa and Travel Updates

For the latest information from the U.S. Department of State regarding visa issues and travel to the United States, please visit: https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news.html.

More

Scroll Down

Добредојдовте, апликанти за неиселеничка виза во САД

Се наоѓате на официјалната веб-страница за информации и закажување за неиселеничка (привремена) виза на Амбасадата на САД во Северна Македонија.

Covid-19 -Визни услуги и ограничувања

Како одговор на значителните глобални предизвици поврзани со пандемијата COVID-19, Стејт Департментот привремено ги сопре рутинските визни услуги во сите Амбасади и Конзулати на САД. Амбасадите и Конзулатите на САД ги откажаа сите рутински иселенички и неиселенички визи од 20 март 2020, но ќе продолжат со издавање на визи за итни случаи и визи од големо значење за мисијата, доколку тоа го овозможуваат ресурсите и локалните услови. Ќе ги обновиме рутинските визни услуги што е можно побрзо, но во моментот не сме во можност да дадеме конкретен датум. Ве молиме да ги прочитате овие известувања кои содржат детални информации за моменталниот статус на визни услуги низ светот како и визните ограничувања поврзани со пандемијата COVID-19: https://travel.state.gov/content/travel/en/traveladvisories/ea/covid-19-visa-services-and-restrictions.html.

Повеќе

Изберете ја оваа опција ако никогаш претходно не сте ја користеле оваа веб-страница, а го имате пополнето образецот ДС-160 https://ceac.state.gov/genniv.

Изберете ја оваа опција за да продолжите или да прегледате постојна апликација за виза, или ако веќе имате креирано сметка на оваа страница.

Дознајте повеќе за процесот на аплицирање за виза.