Njoftime

Extension of Validity for Venezuelan Passports

12 qershor, 2019

As of June 7, 2019 the Department of State recognizes that previously issued Venezuelan passports and “prorrogas” have been extended by decree of interim Venezuelan President Guaido for an additional five years past their printed date of expiration. Passports rendered valid by this decree will be accepted for visa and other consular services.

Urdhri i Gjykatës Supreme për Shpalljen presidenciale për vizat (4 dhjetor 2017)

11 dhjetor, 2017

Në datën 4 dhjetor, Gjykata Supreme e Shteteve të Bashkuara pranoi mocionet e qeverisë për një pezullim urgjent të vendimeve gjyqësore paraprake të lëshuara nga Gjykatat e Distriktit për Distriktet e Hauait dhe Merilendit, të cilat ndalonin zbatimin e seksioneve të caktuara të Shpalljes presidenciale 9645 (P.P). Shtetasit e Iranit, Libisë, Koresë së Veriut, Somalisë, Sirisë, Jemenit dhe Venezuelës janë objekt i kufizimeve dhe pengesave. Më shumë informacione janë të disponueshme në këtë lidhje: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/presidential-proclamation-archive/2017-12-04-Presidential-Proclamation.html.

Informacione të rëndësishme në lidhje me opsionet për pagesën e taksës për vizë

2 nëntor, 2017

Duke filluar nga data 7 Nëntor 2017, aplikantët do të kenë mundësi përveç në të gatshme, ta paguajnë tarifën e vizës edhe me kartë krediti.​

Important information regarding fee payment options

11 gusht, 2017

From August 15th, 2017 applicants will no longer have the option to pay the visa fee by credit card. After this date all fees must be paid in cash at any branch of BKT.

Possible Visa Services Interruption

26 qershor, 2015

Problemet me sistemet të cilat kishin prekur mundësinë e Departamentit të Shtetit për të printuar viza janë tejkaluar dhe aplikantët mund të caktojnë data takimi si normalisht.