ԱՄՆ օրինական մշտական բնակիչներ (LPR)

Այս կայքում տրամադրված են աջակցության սահմանափակ ծառայություններ ԱՄՆ վերադարձող օրինական մշտական բնակիչների համար (LPR), որոնք չունեն ԱՄՆ-ի մուտքի համար պատշաճ ճամփորդական փաստաթղթեր։

Ստեղծեք հաշիվՀյուպատոսական բաժնում հետևյալ հարցազրույցի դիմումի համար այս ծառայություններից օգտվելու նպատակով:

  • ԱՄՆ վերադարձող օրինական մշտական բնակիչը(ՕՄԲ),ով Միացյալ Նահանգների սահմաններից դուրս է եղել մեկ տարուց քիչ և կորցրել է իր մշտական կացության քարտը,պետք է դիմի ժամանակավոր ճամփորդական փաստաթուղթ ստանալու հարցազրույցի համար:
  • ԱՄՆ-ի վերադարձող մշտական բնակիչ օտարերկրացին (ՄԲՕ), ով Միացյալ Նահանգների սահմաններից դուրս է եղել մեկ տարուց ավելի, պետք է պահանջի Վերադարձող մշտաբնակի վիզայի տրամադրման համար նշանակվող հարցազրույց:

Նշում․ եթե վերը նշված պայմանները Ձեզ չեն վերաբերվում, մի զանգահարեք հեռախոսային ծառայությունների սպասարկման կենտրոն։

ԱՄՆ օրինական մշտական բնակիչների համար լրացուցիչ տեղեկությունների համար այցելել ԱՄՆ քաղաքացիության և ներգաղթի հարցերով ծառայություն (USCIS), Մաքսային և սահմանապահ ծառայություն (CBP) կամ http://www.travel.state.gov.

Ուղևորանիստի փայլաթիթեղային պիտակի համար պահանջվող փաստաթղթեր՝

  • Վավերական անձնագիր
  • Ոստիկանությանը ներկայացված զեկույց (եթե ձեր կանաչ քարտը կորել կամ գողացվել է)
  • Լրացված, տպված և հարցազրույցի բերված Ձև I-131A «Դիմումի ճամփորդական փաստաթղթի համար» (https://www.uscis.gov/i-131a)
  • Մեկ անձնագրային չափի լուսանկար՝ սպիտակ ֆոնի վրա նկարահանված: Տե՛ս հրահանգները https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/photos.html
  • Վճարեք պահանջվող անհատուցելի գրանցման տուրքը USCIS առցանց վճարային համակարգի միջոցով https://public-prod-elis2.uscis.dhs.gov/efile/app/app/travel/#!/ և ներկայացրեք տպված անդորրագիրը:
  • Միացյալ Նահանգներից ձեր վերջին մեկնումը հաստատող փաստաթուղթ
    • Անձնագրում ԱՄՆ մուտքի և ելքի կնիքներ, որտեղ երևում է "A" տառը
    • Ավիատոմսեր, նստեցման կտրոն կամ տեղեկատվություն թռիչքի երթուղու մասին

Լրացուցիչ տեղեկություններ ստանալու և պահանջներին ծանոթանալու համար այցելեք՝ https://www.uscis.gov/news/alerts/form-i-131a-now-available

Վերադարձող մշտաբնակիվիզայի համար պահանջվող փաստաթղթեր

Լրացուցիչ տեղեկություններ ստանալու և պահանջներին ծանոթանալու համար այցելեք՝ http://travel.state.gov/content/visas/en/immigrate/returning-residents.html