Mirësevini aplikues të vizave jo-imigruese për në ShBA

Jeni në faqen zyrtare të internetit për vizat jo-imigruese (të përkohshme) të Ambasadës së ShBA-së në Maqedoni dhe Kоsovë.

Shënim i rëndësishëm për aplikuesit nga Kosova

Banorët e Kosovës të cilët aplikojnë për disa kategori të vizave joimigruese, tani mund të aplikojnë për vizë në Ambasadën Amerikanë në Prishtinë. Para se të caktoni terminin tuaj për intervistë ju lutemi vizitoni: http://pristina.usembassy.gov/non-immigrant_visas.html për të mësuar kategoritë e vizavë për të cilët mund të aplikoni në Ambasadën Amerikanë në Prishtinë si edhe procedurat për aplikim.

Banorët e Kosovës të cilët aplikojnë për vizë biznesi ose vizë turistike, përfshirë këtu ato studentore, të punës dhe udhëtimit veror (Summer Work and Travel) do të procesohen në Ambasadën Amerikanë në Shkup. Të gjitha kërkesa për këto lloj vizash duhet të drejtohen në http://macedonia.usembassy.gov/apply_niv.html.

Zgjidhni këtë opsion nëse nuk e keni përdorur kurrë këtë faqe më parë dhe keni plotësuar një DS-160 https://ceac.state.gov/genniv

Zgjidhni këtë opsion për të vazhduar ose rishikuar një aplikim ekzistues për vizë, ose nëse keni krijuar tashmë një llogari në këtë faqe.

Mësoni më shumë rreth procesit të aplikimit për viza