Veelgestelde vragen over immigratievisa

Algemene informatie

  1. Waarvoor is deze website bedoeld?

Informatie over het immigratievisum

  1. Wat is een immigratievisum?
  2. Er is voor mij een verzoekschrift ingediend om een immigratievisum te kunnen aanvragen maar dit is nog steeds in behandeling de USCIS. Hoe kan ik de status van het verzoekschrift dat in behandeling is controleren?
  3. Hoeveel kost het aanvragen van een immigratievisum?

Afspraak voor gesprek immigratievisum

  1. Mijn zaak is in behandeling bij het National Visa Center (NVC). Hoe kan ik met hen contact opnemen?
  2. Hoe kom ik te weten wanneer ik mijn afspraak voor het gesprek heb?
  3. Wat moet ik meenemen als ik op gesprek kom?
  4. Ik ben op gesprek geweest en ben geweigerd op grond van artikel 221(g) voor aanvullende documentatie of informatie. Hoe kan ik deze documentatie of informatie indienen? Moet ik daarvoor opnieuw naar de ambassade gaan?

Visa-documentpakketten en het gemoderniseerde immigrantenvisum

  1. Onlangs had ik mijn interview voor een immigrantenvisum bij de ambassade / het consulaat en ontving ik mijn paspoort en visum. Ik heb echter geen pakket documenten in een verzegelde envelop ontvangen om mee te nemen in het vliegtuig naar de Verenigde Staten. Mijn advocaat / indiener / vrienden zeggen dat ik niet zonder kan vliegen. Wat moet ik doen?
  2. Ik kan me niet herinneren of ik mijn civiele en financiële documenten elektronisch of per post heb ingediend. Is er een andere manier om te bepalen of mijn visum is afgegeven onder het papierloze proces?
  3. Ik ken andere mensen die een immigranten visum hebben ontvangen en zij hebben een verzegeld envelop zelf moeten dragen naar de Amerikaanse toegangspoort. Waarom is het proces anders voor hen?

Wettige permanente ingezetenen (Houders van een Green Card – verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd)

  1. Ik heb een Green Card (verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd) die bijna verlopen is en ik heb nog geen nieuwe gekregen. Hoe kan ik naar de Verenigde Staten terugkeren? Ben ik zonder status?
  2. Ik heb een Green Card (verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd) maar verblijf al langer dan een jaar buiten de Verenigde Staten. Hoe kan ik toestemming krijgen om naar de Verenigde Staten terug te keren?

Algemene informatie

  1. Waarvoor is deze website bedoeld?
  2. Kijk op de volgende informatiepagina’s als u meer wilt weten over de diensten die op deze website worden geboden voor aanvragers van immigratievisa en Amerikaanse wettige permanente ingezetenen:

Immigrant Visa Information

  1. Wat is een immigratievisum?
  2. Met het door de Amerikaanse consulaire vertegenwoordiging afgegeven immigratievisum is het u toegestaan naar de Verenigde Staten te reizen om daar als wettige permanente ingezetene (Legal Permanent Resident, LPR) te worden toegelaten. Kijk voor meer informatie opAmerikaanse immigratiedienst (U.S. Citizenship and Immigration Services, USCIS).

  3. Er is voor mij een verzoekschrift ingediend om een immigratievisum te kunnen aanvragen maar dit is nog steeds in behandeling de USCIS. Hoe kan ik de status van het verzoekschrift dat in behandeling is controleren?
  4. U kunt de status van een ingediende aanvraag controleren via ‘Controleer de status van een ingediend immigratieverzoekschrift’ op de website van de USCIS .

    Deze website en de bijbehorende callcenterdiensten bieden geen statusinformatie betreffende het ingediende verzoekschrift bij de USCIS.

  5. Hoeveel kost het aanvragen van een immigratievisum?
  6. De kosten variëren, afhankelijk van het type visum. Kijk voor meer informatie op https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/fees/fees-visa-services.html.

Afspraak voor gesprek immigratievisum

  1. Mijn zaak is in behandeling bij het National Visa Center (NVC). Hoe kan ik met hen contact opnemen?
  2. U kunt met het National Visa Center contact opnemen per e-mail: https://secureforms.travel.state.gov/ask-nvc.php. Vermeld in uw bericht de nummers van uw immigratiezaak en de volledige naam en achternaam van de aanvrager(s).

  3. Hoe kom ik te weten wanneer ik mijn afspraak voor het gesprek heb?
  4. Wanneer de afspraak wordt gemaakt, stuurt het National Visa Center (NVC), het KCC of de consulaire vertegenwoordiging aan u, aan de indiener van uw verzoekschrift en aan uw advocaat een bericht van de datum, het tijdstip en de locatie van uw gesprek.

  5. Wat moet ik meenemen als ik op gesprek kom?
  6. Volg de instructiebrief van het NVC, het KCC of de consulaire vertegenwoordiging die u ter voorbereiding van het gesprek heeft ontvangen.

  7. Ik ben op gesprek geweest en ben geweigerd op grond van artikel 221(g) voor aanvullende documentatie of informatie. Hoe kan ik deze documentatie of informatie indienen? Moet ik daarvoor opnieuw naar de ambassade gaan?
  8. In de brief die u tijdens het gesprek van de consulaire functionaris heeft gekregen, vindt u instructies voor de voltooiing van uw aanvraag. Volg de instructies in deze brief.

Visa-documentpakketten en het gemoderniseerde immigrantenvisum

  1. Onlangs had ik mijn interview voor een immigrantenvisum bij de ambassade / het consulaat en ontving ik mijn paspoort en visum. Ik heb echter geen pakket documenten in een verzegelde envelop ontvangen om mee te nemen in het vliegtuig naar de Verenigde Staten. Mijn advocaat / indiener / vrienden zeggen dat ik niet zonder kan vliegen. Wat moet ik doen?
  2. Het ministerie van Buitenlandse Zaken is begonnen met de elektronische verwerking van sommige immigrant visumaanvragen. Als het National Visa Center of de ambassade / het consulaat dat uw visuminterview heeft uitgevoerd, eiste dat u uw civiele en financiële ondersteunende documenten elektronisch via het CEAC-portaal zou indienen, dan werd uw visum afgegeven volgens het nieuwe elektronische proces. Tenzij u specifiek geïnformeerd werd door de ambassade / het consulaat die u geïnterviewd heeft en het visum heeft afgegeven, hoeft u GEEN pakket documenten in een verzegelde envelop te dragen om te presenteren bij de Amerikaanse toegangspoort. U kunt er zeker van zijn dat uw documenten elektronisch zijn verzonden door het ministerie van Buitenlandse Zaken naar het ministerie van Binnenlandse Veiligheid, Douane en Grensbescherming (DHS / CBP), het agentschap dat alle immigranten inspecteert die het land binnenkomen. Wanneer u aankomt bij Immigration Control bij de Amerikaanse toegangspoort, hebben de CBP-functionarissen toegang tot alle informatie die nodig is om uw binnenkomst in de Verenigde Staten te verwerken. Dit nieuwe elektronische proces stroomlijnt de verwerking van uw immigrant visumaanvraag en toegang tot de Verenigde Staten.

  3. Ik kan me niet herinneren of ik mijn civiele en financiële documenten elektronisch of per post heb ingediend. Is er een andere manier om te bepalen of mijn visum is afgegeven onder het papierloze proces?
  4. Ja. Kijk naar uw visum. Als u geen papieren pakket nodig heeft, krijgt uw visum een ​​aantekening in de rechterbenedenhoek van uw foto met de tekst "IV DOCS in CCD".

  5. Ik ken andere mensen die een immigranten visum hebben ontvangen en zij hebben een verzegeld envelop zelf moeten dragen naar de Amerikaanse toegangspoort. Waarom is het proces anders voor hen?
  6. De elektronische verwerking van sommige immigrantenvisumaanvragen begon in 2018. Het omzetten van alle verschillende soorten immigrantenvisa tot elektronische verwerking zal enkele jaren in beslag nemen. Tot het proces is voltooid, zullen sommige immigranten-visumhouders nog steeds een pakket documenten in een verzegelde enveloppe naar de Amerikaanse toegangspoort moeten dragen. Deze personen zullen de annotatie "IV DOCS in CCD" niet in de rechterbenedenhoek van hun visum laten afdrukken.

Wettige permanente ingezetenen (Houders van een Green Card – verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd)

  1. Ik heb een Green Card (verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd) die bijna verlopen is en ik heb nog geen nieuwe gekregen. Hoe kan ik naar de Verenigde Staten terugkeren? Ben ik zonder status?
  2. Nee, u bent niet zonder status. U moet echter een boarding foil (tijdelijk reisdocument) aanvragen om naar de Verenigde Staten te kunnen reizen.

    Kijk voor meer informatie ophttp://travel.state.gov/content/visas/en/immigrate/returning-residents.html.

  3. Ik heb een Green Card (verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd) maar verblijf al langer dan een jaar buiten de Verenigde Staten. Hoe kan ik toestemming krijgen om naar de Verenigde Staten terug te keren?
  4. U dient een Returning Resident Visa aan te vragen waarmee u in de Verenigde Staten wordt toegelaten.

    Kijk voor meer informatie ophttp://travel.state.gov/content/visas/en/immigrate/returning-residents.html.