Време на чекање за виза

Важно е однапред да го планирате патувањето и навремено да аплицирате за виза. Амбасадите и конзулатите на САД се обидуваат да го скратат времето на чекање за издавање виза колку што е можно повеќе. Некои типови на визи може да се чека подолго за закажување интервју и за обработка.

Изберете ја амбасадата или конзулатот на САД каде што планирате да аплицирате за да ги видите тековните информации за време на чекање: