Итни информации за барателите на виза во врска со коронавирусот

Поради глобалната пандемија на COVID-19, владата на САД воведе рестрикции и услови со коишто се опфаќа патувањето кон САД. Прегледајте ги информациите долу пред да закажете или присуствувате на термин за добивање виза.

Претседателски прокламации за Новиот коронавирус

Валидност на платената провизија за продолжување на визата

Центарот за контрола и превенција на болести (CDC) го проширува барањето за негативен тест за COVID-19 за сите патници кои по воздушен пат влегуваат во Соединетите држави

Откажување на Претседателските прокламации 9645 и 9983


U.S. Visa and Travel Updates

For the latest information from the U.S. Department of State regarding visa issues and travel to the United States, please visit: https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news.html.

More

Scroll Down

Регистрирајте се

Ве молиме изберете ја состојбата која се однесува на Вас: