Информација за Конзуларниот Оддел

Безбедност

  • На апликантите не им е дозволено да влезат во конзуларното одделение без закажан термин за интервју.
  • Службениците за безбедност ги прегледуваат сите посетители пред да влезат во конзуларното одделение.
  • За да дознаете повеќе за безбедносните предупредувања и ограничувања посетете ја веб-страницата на конзуларното одделение:

Локации и работно време

Амбасада на САД во Северна Македонија
Ul. Samoilova 21
Skopje, 1000

За работно време, Ве молиме кликнете овде: https://mk.usembassy.gov/mk/embassy-mk/skopje-mk/general-information-embassy-mk/


Неработни денови и празници

За детали поврзани со неработни денови и празници, Ве молиме кликнете овде https://mk.usembassy.gov/mk/holiday-calendar-mk/.