Валидност на платената провизија за продолжување на визата

Стејт Департментот на Соединетите Држави разбира дека голем број на баратели на виза имаат платено провизија за обработка на барањето за виза и дека сè уште чекаат термин за виза. Работиме напорно за повторно да ги воспоставиме сите рутински операции поврзани со издавањето виза што е можно побрзо и побезбедно. Во меѓувреме, ве уверуваме дека Мисијата на Соединетите Држави ќе ја продолжи валидноста на вашата платена провизија (позната како „MRV провизија“) до 31 декември 2021 година, за сите баратели коишто не биле во можност да закажат термин за виза поради одложувањето на рутинските операции на амбасадата да можат да добијат можност да закажат и/или да присуствуваат на терминот за виза со веќе платената провизија. Продолжете да ја следите оваа страница за повеќе информации за тоа кога ќе се воспостават назад рутинските операции поврзани со издавањето виза.


U.S. Visa and Travel Updates

For the latest information from the U.S. Department of State regarding visa issues and travel to the United States, please visit: https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news.html.

More

Scroll Down

Најавување

Ова име ќе биде поврзано со вашата корисничка сметка.
Ова презиме ќе биде поврзано со вашата корисничка сметка.
Ќе ја користите оваа адреса на е-пошта за да се логирате на вашата корисничка сметка, и оваа страница ќе ја користи за да обезбеди статусни пораки за вашата апликација.
Ве молиме, проверете дали вашите е-мејл адреси се совпаѓаат
Вашата лозинка мора да содиржи најмалку 8 знаци.
Ве молиме, проверете дали вашите лозинки се совпаѓаат.

Согласете се со условите за давање на услугата ако сакате да добивате текстуални пораки со предупредување за случувањата што влијаат врз процесот на обработка на вашето барање за виза. Може да се наплаќа за пораката и за податоците.