סקירה כללית / אופן הגשת הבקשה לוויזה

ככלל, אזרח של מדינה זרה המבקש להיכנס לארה"ב, נדרש לקבל ויזה אמריקאית בדרכונו. נוסעים ממדינות מסוימות זכאים להיכנס לארה"ב ללא ויזה, אם הם עומדים בדרישות "תכנית הפטור מוויזה"(VWP). תכנית ה-VWP מאפשרת כניסה לארה"ב ללא ויזה לתקופה של עד 90 ימים, למטרת עסקים או תיירות. לקריטריונים של תכנית ה- VWP:
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/tourism-visit/visa-waiver-program.html. כל ביקור בארה"ב לכל מטרה שאינה עסקים או תיירות, דורש ויזה.

אם אתם מגישים בקשה לוויזה עבור ילדכם ואחד או שני ההורים הנם אזרחים אמריקאים, לפני תשלום אגרת הוויזה אנא ראו את המידע בקישור הבא: https://il.usembassy.gov/u-s-citizen-services/child-family-matters/birth/. ייתכן וילדכם זכאים לאזרחות אמריקאית. אם ילדכם אכן זכאים לאזרחות אמריקאית באופן אוטומטי כדרך הורה אזרח אמריקאי לא ניתן יהיה להנפיק לילדכם ויזה לארה״ב וילדכם יהיו חייבים להכנס לארה״ב באמצעות דרכון אמריקאי.


האם אני זקוק לוויזה בכדי לבקר בארה"ב?

נוסעים הזכאים לבקר בארה"ב במסגרת "תכנית הפטור מוויזה", נדרשים לקבל אישור באמצעות המערכת אלקטרונית לאישורי נסיעה (ESTA) בכתובת: https://esta.cbp.dhs.gov/esta. נוסעים שבקשת ה-ESTA שלהם נדחתה ועדיין מעוניינים לבקר בארה"ב, יצטרכו להגיש בקשה לוויזת מבקרים באתר זה.

חלק מהנוסעים אשר הנם אזרחים של מדינות החברות בתכנית "פטור מוויזה" לא יוכלו לנסוע לארצות הברית במסגרת התכנית. אם ביקרתם לאחר מרץ 2011 בקוריאה הצפונית, אירן, עיראק, לוב, סודן, סוריה, סומליה או תימן, באחת מהמדינות הבאות, לא תיהיה זכאי לנסוע תחת תוכנית הפטור מוויזה. בנוסף, אם אתה בעל אזרחות כפולה של גם קוריאה הצפונית, אירן, עיראק, לוב, סודן, סוריה, סומליה או תימן גם אז לא תיהיה זכאי לנסוע תחת תוכנית הפטור מוויזה. על מנת להימנע מעיכובים מיותרים, על נוסעים אלו להגיש בקשה לוויזת מבקר מוקדם ככל הניתן לפני מועד הנסיעה המתוכנן לארצות הברית.


תהליך הבקשה לוויזה לארה"ב

במקרה שיש צורך בוויזה על מנת לבקר בארה"ב, תהליך הבקשה כולל את השלבים הבאים:

  1. קביעת סוג הוויזה הדרושה על מנת לבקר בארה"ב. ניתן למצוא מידע אודות סוגי ויזה בכתובת: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/all-visa-categories.html.
  2. השלמת טופס הבקשה לוויזה DS-160 באופן מקוון. ה- DS-160 הינו טופס מקוון של ממשלת ארה"ב וניתן למילוי באתר: https://ceac.state.gov/CEAC בלבד. כל מועמד לוויזה נדרש למלא את טופס הבקשה לפני השימוש באתר זה.
  3. יש לחזור לאתר זה ולעקוב אחר השלבים הבאים, על מנת לקבוע מועד לראיון במחלקת הוויזה:
    • פתיחת חשבון משתמש.
    • הזנת מספר אישור של הטופס DS-160 עבור כל מועמד המגיש בקשה לוויזה.
    • רישום לשירות השליחים להחזרת המסמכים בתום התהליך.
    • תשלום אגרת(ות) הוויזה (MRV).
    • קביעת מועד לראיון במחלקת הוויזה.
  4. הגעה לראיון במחלקת הוויזה.
  5. לאחר הראיון במחלקת הוויזה, ניתן לבדוק את סטטוס הבקשה ואת פרטי המשלוח באתר זה.

שימם לב: מבקשי ויזה בגילאים מסוימים או כאלו המבקשים לחדש ויזה קודמת ייתכן ויהיו זכאים להגיש בקשה ללא צורך בראיון אישי. זכאות לפטור מראיון תקבע תוך כדי ההתקדמות לקביעת ראיון דרך אתר זה. ההחלטה תתבצע על בסיס התשובות שיסופקו לשאלות הרלוונטיות.


מציאת טעות בוויזה שלך

על המידע שהודפס על גבי הוויזה להתאים במדויק למידע המופיע בדרכון של מבקש הוויזה. במידה והתגלתה טעות (טעות כתיב, טעות בתאריך הלידה, טעות בתוקף וכד'), אנא בקרו בקישור: https://il.usembassy.gov/visas/faqs/ למידע על איך לתקן את הטעות.


הוויזה סורבה

אם הבקשה לוויזה סורבה, הקונסול המראיין ייתן למועמד מכתב המסביר מדוע הבקשה נדחתה.

אם מכתב הסירוב מסומן כ- 214(b) הוא יסביר באופן כללי, כי המועמד אינו זכאי לוויזה בשלב זה, על פי חוקי ההגירה בארה"ב. אם המועמד בוחר להגיש בקשה מחדש, המועמד צריך להגיש טופס בקשה חדש, לשלם את אגרת הוויזה מחדש, לקבוע מועד חדש לראיון, ולספק מידע על איך השתנו הנסיבות מאז הגשת הבקשה האחרונה לוויזה.

אם מכתב הסירוב מסומן כ- 221(g) הוא יכלול בדרך כלל, הוראות לפעולות נוספות שעל המועמד לנקוט כדי להמשיך בתהליך בקשת הוויזה שלו. המכתב גם יכלול הוראות כיצד להשלים את הצעדים הנוספים הנדרשים. המועמד לא צריך לשלם את אגרת הוויזה שוב.

לפעמים בקשות ידרשו טיפול מנהלי נוסף, אשר עשוי לעכב את ההחלטה לגבי אישור הוויזה. במקרה שנדרש טיפול מנהלי, המכתב יהיה מסומן גם כן כ- 221(g) ויספק הנחיות נוספות.

למידע ספציפי על סירוב ויזה אנא בקרו בקישור הבא להנחיות נוספות:
https://il.usembassy.gov/visas/faqs/