نحوه ارسال درخواست / کلیات ویزا

کلیات

به‌طور کلی، یک شهروند کشور خارجی که می‌خواهد به ایالات متحده وارد شود، ابتدا باید ویزای ایالات متحده را اخذ نماید که بر روی پاسپورت مسافر الصاق می‌گردد. ممکن است برخی از مسافران بین‌المللی واجد شرایط ورود بدون ویزا به ایالات متحده باشند، البته در صورتی که الزامات برنامه لغو ویزای ایالات متحده (VWP) را برآورده نمایند. VWP به مسافران اجازه می دهد تا بدون ویزا با یک گذرنامه معتبر الکترونیکی برای سقف 90 روز جهت مقاصد توریستی و بازرگانی وارد ایالات متحده آمریکا شوند. لطفاً جهت مشاهده موارد برنامه لغو ویزا به نشانی زیر مراجعه کنید: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/tourism-visit/visa-waiver-program.html. هر کسی که به هر دلیلی بجز کسب و کار یا تفریح به ایالات متحده سفر می‌کند باید ویزا داشته باشد


آیا برای سفر به ایالات متحده نیاز به ویزا دارم؟

مسافران واجد شرایط برنامه لغو ویزای ایالات متحده باید اجازه ورود به ایالات متحده را با استفاده از سیستم الکترونیک مجوز سفر (ESTA) به نشانی زیر اخذ نمایند: https://esta.cbp.dhs.gov/esta. مسافرانی که درخواست ESTA آنها رد شده اما همچنان تمایل دارند به ایالات متحده سفر کنند، باید درخواست ویزای غیرمهاجرتی را در این وب‌سایت تکمیل نمایند.

بعضی مسافرانی که شهروند یکی از کشورهای مشارکت‌کننده در برنامه معافیت ویزا هستند ممکن است همچنان نتوانند تحت این برنامه به ایالات متحده سفر کنند. اگر بعد از مارس 2011 به ایران، عراق، لیبی، سودان، سوریه، سومالی یا یمن سفر کرده باشید، واجد شرایط سفر تحت برنامه معافیت ویزا نیستید. به همین ترتیب اگر تابعیت کشورهای ایران، عراق، لیبی، سودان، سوریه، سومالی یا یمن را دارید، واجد شرایط سفر تحت برنامه معافیت ویزا نیستید. این مسافران باید به منظور اجتناب از هرگونه تاخیر، خیلی زودتر از تاریخ مورد نظر سفرشان برای ویزای غیرمهاجرتی تقاضا کنند.

مسافرانی که تاریخ سفرشان بسیار نزدیک است، می‌توانند درخواست وقت فوری برای ویزا کنند. برای درخواست وقت فوری ویزا، ابتدا باید در اولین تاریخ ممکن، وقت عادی برای ویزا بگیرید. سپس وارد حساب خود شوید، روی «ادامه» کلیک کنید و گزینه «درخواست تسریع» را انتخاب کرده و دستورالعمل‌ها را دنبال نمایید. مسافر باید تاریخ و هدف سفر و نیز یک کپی از هرگونه پیامی که از گمرک و حفاظت از مرز ایالات متحده مبنی بر وضعیت ESTA خود دریافت کرده است و نیز در صورت مصداق، دلیل رد شدن درخواست ESTA خود را ارائه دهد.

اطلاعات بیشتر در مورد محدودیت های سفر تحت برنامه عدم نیاز به ویزا به همراه نیازمندی های گذرنامه الکترونیک در این آدرس موجود است https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/tourism-visit/visa-waiver-program.html.


مراحل مورد نیاز برای درخواست ویزای ایالات متحده

در صورت نیاز به ارائه درخواست ویزا جهت سفر به ایالات متحده، فرآیند مذکور شامل مراحل زیر است:

  1. نوع ویزای مورد نیاز برای سفر به ایالات متحده را تعیین کنید. اطلاعات مربوط به انواع ویزا در نشانی زیر آمده است: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/all-visa-categories.html.
  2. فرم درخواست آنلاین ویزا یعنی فرم DS-160 را تکمیل کنید. DS-160 یک فرم آنلاین دولت ایالات متحده است که تکمیل آن تنها در نشانی زیر صورت می‌گیرد: https://ceac.state.gov/CEAC. همه متقاضیان باید این فرم را قبل از استفاده از هر گونه خدمات این وب‌سایت تکمیل نمایند.
  3. به این وب‌سایت برگردید و مراحل درخواست زیر را جهت زمان‌بندی قرار مصاحبه با بخش کنسولی تکمیل نمایید:
    • یک حساب کاربری ایجاد کنید
    • شماره تأیید DS-160 مربوط به هر یک از متقاضیان درخواست ویزا را وارد نمایید
    • فرآیند برگشت مدارک با پیک را تکمیل کنید
    • هزینه(های) درخواست ویزا‌های غیرمهاجرتی (MRV) را پرداخت نمایید
    • قرار مصاحبه بخش کنسولی را زمان‌بندی کنید
  4. در قرار مصاحبه بخش کنسولی شرکت کنید.
  5. پس از مصاحبه، لطفاً از دستورالعمل‌های ویژه ارائه‌شده توسط بخش کنسولی پیروی کرده یا جهت مشاهده وضعیت ویزا یا اطلاعات تحویل به این وب‌سایت مراجعه کنید.

توجه: متقاضیان یک گروه سنی خاص یا کسانی که می‌خواهند ویزای ایالات متحده قبلی خود را تمدید کنند ممکن است واجد شرایط باشند تا بدون انجام مصاحبه کنسولی برای ویزا درخواست دهند. وقتی متقاضی مراحل تعیین وقت ملاقات را در این وب‌سایت طی می‌کند، واجد شرایط بودن او برای لغو مصاحبه مشخص خواهد شد. این تشخیص براساس پاسخ‌هایی که به معیارهای صلاحیت داده می‌شود انجام خواهد شد.


تشخیص خطا در ویزای شما

اطلاعات چاپ شده بر روی ویزای صادر شده ایالات متحده باید با اطلاعات مندرج در پاسپورت متقاضی مطابقت داشته باشد. در صورت تشخیص خطا (غلط املایی، اشکال در تاریخ تولد، خطا در تاریخ انقضا و غیره) در ویزای ایالات متحده، متقاضی یا نماینده تعیین شده لطفاً جهت مشاهده دستورالعمل‌های مربوط به برطرف کردن خطا به
ابوظبی: http://abudhabiniv.net/contactus.aspx
دبی: http://www.dubainiv.net/VARS/
مراجعه کنید.


ویزا رد شد

اگر درخواست ویزای متقاضی رد شود، افسر کنسولگری نامه‌ای به متقاضی می‌دهد که در آن علت رد شدن درخواست ویزا توضیح داده شده است.

اگر نامه مذکور دارای شماره 214(b) باشد به‌طور کلی به این معنا است که متقاضی در حال حاضر بر اساس قوانین مهاجرتی ایالات متحده واجد شرایط دریافت ویزا نیست. اگر متقاضی مایل باشد مجدداً درخواست بدهد، باید درخواست جدیدی ارائه کرده، هزینه ویزای جدید را پرداخت کرده، یک مصاحبه جدید را زمان‌بندی کرده و اطلاعاتی در مورد تغییر شرایط نسبت به درخواست ویزای اولیه ارائه نماید.

اگر نامه مذکور دارای شماره 221(g) باشد، به‌طور کلی در آن اقداماتی ذکر شده است که متقاضی برای ادامه بررسی درخواست ویزای خود باید آنها را انجام دهد. نامه مذکور همچنین حاوی دستورالعمل‌های مربوط به چگونگی انجام مراحل مورد نیاز جدید است. متقاضی ملزم به پرداخت مجدد هزینه درخواست ویزا نیست.

گاهی اوقات درخواست‌ها باید مراحل اداری دیگری را طی کنند و این امر ممکن است صدور ویزا را به تأخیر بیاندازد. در صورتی که انجام مراحل اداری ضروری باشد، نامه دارای شماره 221(g) بوده و دستورالعمل‌های مذکور نیز در آن ارائه شده است.

اگر در مورد رد ویزا به اطلاعات خاصی نیاز دارید، لطفاً برای مشاهده دستورالعمل‌های بیشتر به لینک زیر مراجعه کنید:
ابوظبی: https://ae.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/day-of-the-interview/
دبی: https://ae.usembassy.gov/embassy-consulates/dubai/visas/more-nonimmigrant-faqs/